Influencers, ze bestaan al jaren.
Alleen werden ze vroeger nog niet zo genoemd
Toen waren het de Hollywoodsterren die het gezicht waren van een duur cosmeticamerk of de sporters die hun spierballen lieten zien in een hip trainingspak.
Tegenwoordig kan iedereen die de hele dag rondloopt met een selfiestick en zichzelf het middelpunt van het universum vindt een belangrijke influencer worden.
Ik krijg er braakneigingen van.
Gisteren waren er ook weer 2 influencers aanwezig bij Pasta e Basta.
1 was net van de moedermelk af en de ander was net zindelijk.
Op tafel lagen 2 identieke zonnebrillen van een heel duur merk, die ze waarschijnlijk bij elkaar geinfluenced hadden. Aan hun handen vastgekleeft hun mobiel, want ja, ze kwamen natuurlijk om te influencen.
Op het moment dat ik ging zingen dacht ik, nu gaat het gebeuren, nu gaan ze even lekker influencen en aan al hun volgers laten zien op wat voor leuke, bijzondere plek ze zitten,maar nee hoor, ze waren heel druk aan het appen, snapchatten,liken en foto’s van zichzelf aan elkaar aan het laten zien.
Ik probeerde nog hun aandacht te krijgen, maar tevergeefs,ze hadden niet eens in de gaten dat ik voor ze stond en helaas… mijn kans op wereldwijde roem was verkeken.
Aan het einde van het avond, toen ze uiteraard geen rekening kregen omdat ze heel erg hadden zitten influencen lieten ze me trots 2 foto’s zien. 1 van hun hoofdgerecht en 1 hun dessert. Serieus, is dit wat je bij elkaar hebt weten te influencen? Ontzettend knap gedaan. Geen leuk filmpje van iemand die zingt, geen pakkende tekst over hoe ze de avond hebben beleefd.

En als jullie je afvragen of ik jaloers ben op die influencers?
Jaaaa! Natuurlijk! Ik wil ook ergens lekker en heel veel eten en er niet voor hoeven betalen. Of mooie nieuwe renschoenen gratis krijgen omdat ik mezelf aan het pijnigen ben voor die eerste 5 km. En ik zal dan in geuren en kleuren vertellen, hoe lekker ze zitten, hoe ik over de weg zweef en dat ik alle calorieen die ik de avond ervoor ( gratis) heb gegeten in no time eraf gesprint heb en ik zet er ook nog een foto bij. Van mij, zwetend en wel.
Dus kom maar door met die aanbiedingen…